Camorra Napels

Bij een enorme politieoperatie tegen de maffia in Napels heeft de Italiaanse politie een ondergrondse bunker ontdekt. In de zwaar bewaakte kamers, aangelegd onder een huizenblok in de stad, werden drugs verpakt en daarna verkocht. 86 maffialeden zijn aangehouden.

De arrestanten horen bij een van de clans van de camorra die het westen van Napels in handen heeft. Leden van de zogenaamde Puccinelli-clan handelen in de wijk Rione Trajano in cocaïne, hasj en marihuana.

http://nos.nl/artikel/2155860-politie-napels-vindt-bunker-van-camorra-onder-huizenblok.html

Videobewaking

Voor de verwerking van de drugs worden complete families ingezet, die naar nu blijkt in dit geval ook de beschikking hadden over een ondergrondse bunker. De ruimte was beveiligd met videobewaking.

De maffialeden krijgen ook hulp van buurtjongens. Die roepen vanaf de daken codewoorden om te waarschuwen voor rivaliserende clans of politie.

"In Italië worden voortdurend leden van de maffia gearresteerd", zegt correspondent Rop Zoutberg. "Maar wat nu opvalt is het enorme aantal mensen dat is opgepakt en ook de bunker die politieagenten in de wijk vonden. Het laat de Italianen opnieuw zien hoe machtig en omvangrijk de criminele organisaties zijn geworden."

Wapenhandel

De actie in Napels viel vanmorgen samen met de aanhouding van nog drie Italianen en een Libiër. Het viertal zou tussen 2011 en 2015 illegaal wapens en helikopteronderdelen hebben geleverd aan onder meer Libië en Iran. Volgens de politie komen de Italianen uit een familie die zich heeft bekeerd tot de islam. De vier konden worden aangehouden na een ander politieonderzoek naar de Napolitaanse maffia.

Justitie trad woensdag ook op tegen de zogenaamde ‘Ndrangheta in het zuiden van Italië. Bij een onderzoek naar drugshandel werden 47 leden van deze maffiagroep gearresteerd.

bron:nos.nl