bijna 500 jaar na zijn dood is in de Beurs van Berlage een grote tentoonstelling over het werk van Leonardo da Vinci te zien.

De reizende tentoonstelling 
Leonardo da Vinci - Artist - Inventor - Genius loopt van 27 januari tot en met 20 juni 2017. De overzichtstentoonstelling laat zien dat Leonardo da Vinci veel meer was dan de schilder van de wereldberoemde Mona Lisa.

Naast tientallen reproducties van zijn schilderijen staan in de Beurs ook tientallen uit hout gereconstrueerde uitvindingen van Da Vinci, zoals vliegmachines. Deze zijn geconstrueerd op basis van Da Vinci's originele tekeningen en een groot deel hiervan is door de bezoekers aan te raken en te bedienen. 

Da Vinci bedacht onder andere een helikopter, machinegeweren, een een onderzeeboot en muziekinstrumenten. Ook maakte hij veel studies van de anatomie van het menselijk lichaam.
De echte Mona Lisa hangt in het Louvre in Parijs, maar in de Beurs van Berlage is vanaf 27 januari een replica te zien
BRON: Stadsgids Parool

Gomorra seizoen twee

Bij de start van het het tweede seizoen van Gomorra, de hyperrealistische serie over de Napolitaanse Camorra, heeft de Alliantie, een zootje ongeregeld dat met heel wat moeite door beroepsgangster Ciro di Marzio in het gareel wordt gehouden, de macht van de familie Savastano overgenomen.

Maar schijn bedriegt, want zowel peetvader Pietro Savastano als diens zoon Genny is erop gebrand zijn oude positie terug in te nemen en wraak te nemen op hun voormalige rechterhand en diens piepjonge volgelingen. Het vervolg laat zich raden: de straten nabij de zeilvormige Le Vele-flatgebouwen worden één groot slagveld, waarbij niet op een lijk meer of minder wordt gekeken. Met de ethische code die de oude Godfather-films nog een zweem van fatsoen bezorgde, wordt door deze amorele bende eens stevig gelachen. Onschuldige voorbijgangers of familieleden (jonge kinderen incluis) zijn legitieme doelwitten in een nietsontziende bendeoorlog.De socio-economische achtergronden die de gelijknamige film en de eerste serie zo boeiend maakten, zijn grotendeels verdwenen. In de plaats passeert een schier eindeloze vendetta de revue. Geen enkel personage dingt naar onze sympathie en ook de stad Napels komt er niet goed uit: grauw, vuil, hoogst onaantrekkelijk… Gomorra 2 doet je bij momenten bijna braken, je wil er eigenlijk zo snel mogelijk vanaf zijn. Maar dat doet een ritje op de achtbaan ook. Waarna je toch een nieuw kaartje koopt.

BRON: Lumière

Rome opent tijdelijk de villa van Alberto Sordi, de bekende acteur uit de vorige eeuw.
Te bezichtigen naast de vele museastukken en tuin, ook het kleine theater.
In de villa kunt u van oktober tot 11 december van voorstellingen genieten.
Na in 190 films te hebben gespeeld ging hij in 2002 met pensioen, helaas overleed hij een jaar later aan een hartaanval.
Het luxe kleine winkelcentrum aan Piazza Colonna dankt haar naam aan deze acteur.

http://galleriaalbertosordi.it/index.php?azione=contenuto&pagina=informazioni_utili&lingua=ita
http://www.galleriaalbertosordi.it/

 

Le Confessioni de nieuwste film van Roberto Ando
Een monnik (Toni Servillo), een kinderboekenschrijfster en een zanger worden uitgenodigd om in Duitsland een G8-bijeenkomst bij te wonen. 

De film draait in de kleinere bioscopen.


  • 1
  • 2