Elena Ferrante: literaire storm als auteur Italiaanse journalist 'identificeert'


Claudio Gatti zegt dat hij heeft opgelost een van de moderne literatuur grootste mysteries maar fans bekritiseren zijn rapport als een inbreuk


Het is misschien wel het grootste mysterie in de moderne literatuur: de ware identiteit van de schrijver Elena Ferrante.
Maar wanneer één van onderzoeksjournalisten Italië beweerde haar te hebben ontmaskerd op zondag, de reactie van velen in de literaire wereld was om te vragen waarom hij de behoefte om dit te doen had gevoeld.

Het schrijven voor de New York Review of Books en Il Sole 24 Ore, journalist Claudio Gatti zei dat hij in staat om de auteur van My Brilliant Friend en de rest van de veelgeprezen Napolitaanse series als Rome-gebaseerde vertaler die ooit hielp uitvoeren van een te identificeren was geweest publishing imprint van de Italiaanse schrijvers.
Who cares wie Elena Ferrante werkelijk is? Ze dankt ons niets
Suzanne Moore

Lees verder

Maar haar uitgever en high-profile auteurs gevraagd waarom Gatti de manier waarop hij dat deed had gehandeld. Sandro Ferri, Ferrante's uitgever en een van de weinige mensen die bekend staat om haar identiteit te kennen, zei dat hij was geschokt door de poging om een vrouw die met opzet duidelijk van de schijnwerpers heeft gestuurd en heeft altijd gezegd dat ze wilde alleen boeken te schrijven ontmaskeren.

"We denken gewoon dat deze vorm van journalistiek is walgelijk, 'zei hij tegen de Guardian. "Zoeken in de portefeuille van een schrijver die net heeft besloten geen 'publiek' te zijn."

Lezers noemde de vermeende scoop een inbraak in het leven van een van 's werelds meest invloedrijke vrouwelijke schrijvers. Sommigen waren bang dat het zou Ferrante weerhouden ooit weer schrijven, zegt het verhaal waren verdreven door het ego van de verslaggever en de New York Review of Books.

Sommigen zeiden dat er veel meer waard doelwit van onderzoeksjournalistiek.
 
bron:https://www.theguardian.com